درمان آلوپسی آره آتا یا ریزش مو سکهای
مقالات
درمان آلوپسی آره آتا یا درمان ریزش مو سکهای، آیا الوپسی آره آتا و ریزش مو سکهای درمان میشود؟
آلوپسی آره آتا، یا ریزش موی سکهای، یکی از عواملی است که میتواند باعث ریزش موها در سر، ریشها و سایر نقاط بدن شود. بهطور معمول، این بیماری باعث ریزش مو به شکل لکههای کوچکی با قطر حدود یک سکه در پوست سر و ریشها میشود.
اگر با ریزش مو سکهای مواجه هستید، نیازی نیست نگران سلامتی خود باشید. موها از دست رفته ممکن است پس از مدتی دوباره رشد کنند، اما در برخی موارد (به ویژه در افراد دچار ریزش کامل موی سر یا بدن) طاسی یا فقدان دائمی مو اتفاق میافتد.
اگر شما با آلوپسی آره آتا یا هر نوع دیگری از ریزش مو دست و پنجه نرم میکنید، بدانید که روشهای درمانی مناسبی برای کنترل این بیماری وجود دارد. مشاوره با پزشک یا متخصص مو، میتواند شما را راهنمایی کند تا گامهای مناسبی را برای بازگشت و بازسازی موهای خود بردارید.
در ادامه گروه تحریریه وب سایت دکتر وارث به بررسی ریزش موی سکهای میپردازیم و سعی میکنیم با جزئیات بیشتری به علل و علایم و انواع این بیماری آشنا کنیم. پیش از آنکه به جزئیات بپردازیم، به مرور نکات مهم آلوپسی آرهآتا میپردازیم.
بیشتر بخوانید: الگوی طاسی مردانه چگونه است؟
با توجه به نظر پزشکان، خودایمنی، علت اصلی این بیماری است. در این پروسه، گلبولهای سفید به اشتباه به فولیکولهای بدن حمله میکنند. علاوه بر این، وجود سابقهی این بیماری در خانواده نیز میتواند باعث افزایش احتمال ابتلا به آن شود. درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما با انجام چند قدم ساده میتوان به بهبود شرایط کمک کرد.
ریزش موی سکهای میتواند باعث طاسی کل سر، ریزش موی کل بدن یا به وجود آمدن نواحی کوچک طاس روی سر یا ناحیه ریش شود. این بیماری در زنان و مردان شیوع یکسانی دارد و کمتر از ۱ درصد جمعیت از این بیماری رنج میبرند که معمولاً شروع علایم از سنین کودکی اتفاق میافتد.
همچنین، در یک پنجم افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا، یکی از دیگر اعضای خانواده نیز از این بیماری رنج میبرد. ریزش مو در این بیماری معمولاً ناگهانی و طی چند روز اتفاق میافتد و هنوز مدارک کافی برای نشان دادن ارتباط آن با استرس در دست نیست.
وجود عفونت میتواند این بیماری را وخیمتر کند. در صورت وجود عفونت قطر نواحی طاسی ممکن است بزرگتر شود و التهابات ناشی از عفونت میتواند در سر خارش ایجاد کند.
استفاده از برخی داروها نیز میتواند منجر به ریزش موی سکهای شود. بنابراین در صورتی که شما یا اطرافیانتان پس از مصرف داروی خاصی دچار ریزش مو شدید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.
درمان آلوپسی آره آتا شامل استفاده از داروهای خاص، تزریقات و ماساژ پوست سر میباشد.همچنین، مصرف مکملهایی که شامل روی، روغن ماهی و ویتامین D هستند، میتواند به بهبود وضعیت بیماری کمک کند. در موارد شدید، ممکن است از روشهای مختلف کاشت مو برای پوشش نواحی خالی از مو استفاده شود.
داشتن یک لایف استایل سالم، مصرف مواد غذایی سالم، خواب کافی، کاهش استرس و ورزش میتواند به کاهش شدید ریزش موی سکهای کمک کند. همچنین، میتوانید با استفاده از شامپوها و محصولات مراقبت از مو، موهای باقیمانده را نیز حفظ کنید. در نهایت، اگر شما یا اطرافیانتان از آلوپسی آره آتا رنج میبرید، بهتر است بهطور مرتب به پزشک مراجعه کرده و تغییرات خود را به او اطلاع دهید.
ریزش مو سکهای را بیشتر بشناسیم:
ریزش موی سکه ای، یا آلوپسی، یکی از دلایل کمتر شایع ریزش مو در علم پزشکی است. مبتلایان به این عارضه نباید نگرانی خاصی داشته باشند، زیرا این مشکل هیچ تاثیری بر سلامتی جسمی شان ندارد. با این حال، برخی نکات مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.
ریزش مو در آلوپسی آره آتا معمولاً قابل پیش بینی نیست و ممکن است باعث ریزش کل موهای سر یا بدن شود. در این صورت، احتمال عدم رشد دوباره موها بیشتر است و ممکن است مناطق طاسی کوچکی پس از رشد مجدد موها، دچار کمپشتی شوند. همچنین، در برخی موارد، با رشد موها در نواحی طاس، مناطق جدیدی نیز دچار طاسی میشوند.
همچنین، ریزش مو ممکن است همراه با تغییراتی در ناخنها نیز باشد که شامل فرورفتگیها، شکنندگی و قرمزی ناخن میشود. در بخش علائم و نشانهها (کمی جلوتر) بیشتر در مورد این تغییرات صحبت شده است.
به طور کلی، در بیشتر موارد، موها بدون نیاز به درمان خاصی دوباره رشد میکنند. با این حال، در صورتی که علائم نگرانکنندهای وجود داشته باشد، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.
علایم و نشانههای ریزش موی سکهای
ریزش موی سکه ای در بیشتر مواقع در موهای سر دیده میشود. ریزش موی سکهای ریش در مردان هم نسبتاً شایع است. اما همانطور که اشاره کردیم، هر نقطه از .بدن میتواند دچار ریزش موی سکهای شود. هر جایی از بدن که دچار این شکل ریزش مو شود، فاقد آثاری مانند بثورات پوستی، قرمزی، زخم یا اسکار خواهد بود.
ریزش موی سکهای در سر
ریزش موی سکهای در سر، یکی از اولین نشانههای آلوپسی است که برای بسیاری از افراد ظاهر میشود. این نواحی که معمولاً از اندازهی یک سکه بزرگتر نیستند، شکل طاس دایرهای یا بیضیای دارند. البته ممکن است این نواحی شکل و اندازهی دیگری هم داشته باشند.
همچنین ممکن است ریزش مو به شکل یک نوار طاسی نیز ظاهر شود که به آن "اوفیاز" میگویند. در برخی موارد، ریزش مو به قدری شدید است که تمامی سر را در بر میگیرد، که به آن آلوپسی توتالیس گفته میشود. در هر صورت، نواحی دچار ریزش مو، در بیشتر موارد فاقد هرگونه بثور، قرمزی، زخم یا اسکار هستند.
ریزش موی سکهای ریش:
آلوپسی آره آتا میتواند در مردان به ریزش موی سکهای ریش نیز منجر شود. ریزش موی سکهای ریش، معمولاً به صورت یک یا چند ناحیهی بدون مو، که بیشتر آنها کوچکتر از یک سکه هستند، در ناحیهی ریش مشاهده میشود. به طور کلی، آلوپسی آره آتا میتواند به هر ناحیهای از بدن شامل ناحیهی صورت، پشت، سینه و پاها نیز گسترش یابد. با این حال، ریزش مو در ناحیهی ریش، یکی از علائم مهم آلوپسی آره آتا در مردان است که ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس و استرس شدید در برخی افراد شود.
تغییر در ناخنها:
در حالتی که افراد به بیماریای مانند سیروز، بیماریهای تیروئیدی یا دیابت مبتلا هستند، میتوان با تغییراتی روی ناخنهای آنها مواجه شد. تغییراتی که ممکن است شامل بروز قرمزی در ناخنها، چالههایی کوچک یا خطوطی به طول ناخن با عمق کم باشند. در برخی موارد، سطح ناخنها به شدت زبر میشود و حتی در موارد نادر، ناخنها به شدت سست و شکننده میشوند که در نهایت میتوانند به سادگی شکسته و جدا شوند. بنابراین، درصد کمی از افراد با این بیماری، تغییرات ناخن را تجربه میکنند که ممکن است نشانگر مشکلات جدیتر در سلامتی آنها باشند.
بیشتر بخوانید: ورم بعد از کاشت مو
سایر علائم:
باید به یاد داشت که در آلوپسی آره آتا، ریزش مو به صورت نواحی سکهای عمدتاً بروز میکند و این علامت بهترین نشانه برای تشخیص بیماری است. در بیشتر موارد، سایر علائم و نشانههای دیگری به غیر از ریزش مو وجود ندارد. با این حال، علائمی مانند عدم ریزش موهای سفید یا خاکستری در ناحیهی دچار ریزش، رشد موها بعد از ریزش، رشد موها در ناحیهای که دچار طاسی است و ریزش مو در نواحی دیگر به طور همزمان، همگی ممکن است به عنوان علائم دیگری از آلوپسی آره آتا مطرح شوند. همچنین، ریزش مو در فصل سرد سال نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
علت ریزش مو سکهای:
دلایل ریزش موی سکه ای، به اختلالات سیستم ایمنی بدن برمیگردد. سلولهای ایمنی این بیماران، به دلیل عدم شناسایی صحیح، فولیکولهای مو را به عنوان عامل خارجی تلقی میکنند و به آنها حمله میکنند. فولیکولها، سازندگان موها در بدن هستند و این حمله سیستم ایمنی، باعث ریزش موها و ناهموار شدن پوست سر میشود. بدیهی است که بیماران با ریزش موی سکه ای، با شرایطی مانند نواحی دایرهای شکل و کوچک بر روی پوست سر و ریش، مواجه هستند. در برخی موارد، ریزش مو به طور کلی روی سر، ریش، مژه یا تمام بدن ایجاد میشود که در این شرایط، باید به صورت جدی به درمان بپردازیم.
از طرفی، برای درمان ریزش موی سکه ای، روشهای مختلفی وجود دارد که شامل درمانهای بالینی و خانگی و مراقبتهایی از پوست سر میشود. درمانهای بالینی ممکن است شامل داروهای شامپو و قرص، کرمهای موضعی و پزشکی و در برخی موارد، ماساژ و تزریقات باشد. در عوض، مراقبتهای خانگی میتوانند شامل تغذیه سالم و مناسب، استفاده از ماسکهای مویی، ماساژ پوست سر و استفاده از محصولات طبیعی باشند. از آنجا که ریزش موی سکه ای باعث ناهمواری پوست سر میشود، مراقبتهای پوستی نیز بسیار مهم هستند و میتوانند باعث بهبود و تسکین شرایط بیمار شوند.
بیشتر بخوانید: روغن بادام و تاثیر شگفت انگیز آن بر پوست و مو
درمان ریزش مو سکهای:
از آنجایی که هنوز درمان قطعی برای ریزش موی سکهای کشف نشده است، بسیاری از افراد به دنبال راههایی هستند که بتوانند رشد سریعتر موها را بهبود بخشند. در این راستا، بسیاری از مراکز زیبایی و همچنین پزشکان درمانی به ارائه راههایی مانند شستشوی مو با شامپوهای حاوی عوامل تقویتکننده مو، مصرف مکملهای غذایی، استفاده از محصولات حاوی مواد تغذیهای مانند بیوتین، و تزریق موادی مانند پروتئین هیالورونیک و سایر پروتئینها، روی مناطق طاس شده تمرکز دارند.
علاوه بر این، رعایت تغذیه سالم و متنوع و همچنین استفاده از محصولات حاوی عوامل مغذی مانند ویتامینها و مواد معدنی، نیز میتواند به بهبود و رشد موها کمک کند.
در نهایت، همیشه بهتر است قبل از اقدام به هرگونه درمان و مدیریت ریزش موی سکهای، با پزشک یا متخصص مشورت کنید.
درمانهای دارویی:
بیماری ریزش موی سکهای، یکی از بیماریهایی است که در حال حاضر بهطور کامل درمان پذیر نیست. با این حال، برخی روشهای درمانی دارویی وجود دارند که میتوانند به رشد سریعتر موها کمک کنند.
یکی از رایجترین روشهای درمانی، استفاده از کورتیکواستروئیدها است. این داروها، داروهای ضدالتهابی قوی هستند که باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن میشوند و به اینترتیب موجب کاهش ریزش موی سکهای میشوند. شکل مصرف این داروها بسته به شرایط شما و نظر پزشک متفاوت است و بیشتر از تزریق موضعی آنها استفاده میشود.
علاوه بر این، داروهایی همچون ماینوکسیدیل و آنترالین نیز میتوانند باعث تحریک و تسریع رشد مو شوند. با این حال، این داروها نمیتوانند از ریزش موی سکهای جلوگیری کنند.
در حال حاضر، تحقیقات بیشتری در مورد شیوههای درمانی دیگر درحال انجام است. به عنوان مثال، شیمینوردرمانی یکی از روشهای جدیدی است که از ترکیب تابش اشعه UVA و استفادهی موضعی داروی متوکسالن استفاده میکند و میتواند باعث بهبود ریزش مو شود.
بیشتر بخوانید: افسردگی چه تاثیری بر ریزش مو دارد؟
نکات مراقبتی:
مراقبتهایی که برای حفاظت از موها لازم است انجام داده شوند، به علاوه اینکه زیبایی و جذابیت را به صورت بیشتری به صورت شما اضافه میکنند، نقش محافظتی مهمی را نیز ایفا میکنند. در این راستا، علاوه بر درمان ریزش موهای سکهای، باید به مراقبتهای ضروری دیگر نیز توجه کنیم.
اگر به بیماری آلوپسی آره آتا مبتلا هستید، باید مراقبتهای خاصی را برای حفاظت از موهای خود انجام دهید. برای مثال، بخشهای سر یا صورتی که دچار طاسی شدهاند و در معرض نور خورشید هستند، با استفاده از کرم ضد آفتاب محافظت شوند.
همچنین، اگر ابروها یا مژههای شما دچار ریزش شدهاند، استفاده از عینک آفتابی کمک میکند تا این اجزای مو، در برابر گرد و غبار و نور آفتاب، محافظت شوند. در صورت نیاز، برای جلوگیری از گرم شدن سر توسط نور خورشید، میتوانید از کلاه یا کلاه گیس استفاده کنید.
همچنین، اگر موهای بینی را از دست دادهاید، استفاده از مرطوبکنندهها و داروهای مخصوص بینی، به شما کمک میکند تا از بیماریهای مختلفی که معمولاً در محیط رطوبتی چون موهای بینی گرفتار میشوند، جلوگیری کنید.
این بیماری چه جنبههای دیگری دارد؟
این بیماری میتواند برای برخی از مبتلایان عذاب آور باشد و آنها را درگیر اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و فوبیاهای اجتماعی کند. به همین دلیل، در کنار درمان ریزش موی سکهای، توجه به سلامت روحی و روانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
با مراجعه به مشاوران روانی و پسیکولوژیستها، میتوانید از مشکلات روانی ناشی از آلوپسی آره آتا خود را رهایی دهید و به روحیه بهتری دست یابید. در کنار این راهکارها، مشارکت در فعالیتهای آرامشبخشی مانند یوگا و مدیتیشن نیز میتواند به شما کمک کند که با بیماری خود بهتر مقابله کنید.
درمان ریزش موی سکهای ریش:
همانطور که گفته شد، آلوپسی آره آتا دلایل مختلفی دارد. موجودیت نواحی سکهای خالی از مو روی سر، ریش، مناطق شرمگاهی و غیره نشان دهنده این حالت است. این حالت فقط در مردان دیده میشود و به نسبت شایع است. درمان آلوپسی آره آتا با استفاده از درمانهای اصلی بیماریها، از جمله کورتیکواستروئیدها، انجام میشود که با سرکوب کردن سیستم ایمنی، از تخریب فولیکولها جلوگیری میکنند. برای درمان ریزش موی سکهای ریش، کورتیکواستروئیدها به صورت تزریق موضعی یا کرمهای موضعی تجویز میشوند که بهترین داروهای درمانی در این زمینه هستند.
ماینوکسیدیل یا روگین، یک داروی موضعی است که بهطور معمول برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه (آلوپسی آندروژنی) مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو به شکل فوم یا مایع در دسترس است و برای کارایی بیشتر، باید آن را دو بار در روز به نواحی طاس ماساژ دهید. نتایج درمان معمولاً پس از سه ماه مصرف مداوم به طور قابل توجهی قابل مشاهده هستند. برای افزایش رشد موها، ماینوکسیدیل عملکرد مناسبی دارد، اما نمیتواند از ریزش موی سکهای ریش جلوگیری کند.
دیفن سیپرون یک داروی موضعی است که برای درمان ریزش مو با الگوی سکه ای مورد استفاده قرار میگیرد. برای استفاده از این دارو باید آن را به نواحی طاس بزنید. بعد از مصرف این دارو ممکن است بروز واکنش آلرژیک بر روی پوست رخ دهد که با علائمی مانند قرمزی، تورم و خارش همراه است. مکانیزم عمل این دارو به نحوی است که سیستم ایمنی بدن را گول میزند تا گلبولهای سفید به سطح پوست بیایند و فولیکولها را رها کنند. درمان با دیفن سیپرون زمان طولانیتری نسبت به دیگر داروهای موضعی میبرد، معمولاً حدود ۳ ماه طول میکشد. با این حال، این دارو یکی از موثرترین راههای درمان ریزش موی سکه ای محسوب میشود.
آنترالین یک داروی موضعی است که به شکل محلول یا کرم برای درمان بیماری پسوریازیس استفاده میشود. این دارو معمولاً به شکل مایعی روغنی و تیره رنگ عرضه میشود و برای درمان باید روزی یکبار به نواحی دچار طاسی بمالید و برای مدتی (بسته به دستور پزشک) روی پوست بگذارید. در طول ۸ تا ۱۲ هفته اولین نتایج درمانی مشاهده خواهند شد. آنترالین باعث تحریک پوست و رشد موها میشود و میتواند به عنوان یکی از راههای موثر در درمان پسوریازیس باشد.
بیشتر بخوانید: کاشت مو با موهای بدن؟
راهکارهایی خانگی جهت درمان آلوپسی:
درمان ریزش موی سکهای با استفاده از درمانهای خانگی از جمله روشهایی هستند که بهطور علمی تایید نشدهاند و بیشتر از تجربیات شخصی برخوردارند. با این حال، امتحان این روشها ممکن است به شما کمک کند و بدون شک شانس امتحان آنها، برای شما خالی از لطف نیست.
یکی از روشهای خانگی برای درمان ریزش مو، استفاده از سیر است. طبیعت درمانی سیر میتواند درمان ریزش موی سکهای را تسهیل کند. یک پژوهش در سال ۲۰۰۷ نشان داد که استفاده از ژل سیر برای درمان آلوپسی آره آتا موثر است. کسانی که از کرمهای کورتون همراه با عصاره یا ژل سیر استفاده کرده بودند، نتایج درمانی بهتری را نشان دادند.
همچنین، مکمل طبیعی ویویسکال نیز میتواند برای درمان ریزش مو مفید باشد. این مکمل از منابع دریایی و اقیانوسی ساخته شده است و مصرف آن به مدت ۶ ماه میتواند باعث تحریک رشد موها شود. یک پژوهش در سال ۲۰۱۶ نیز نشان داد که مکملی مشابه با ویویسکال، در مردان دچار ریزش مو، باعث افزایش رشد موها و کاهش ریزش میشود.
همچنین، مصرف بیوتین و روی (زینک) نیز میتواند باعث افزایش رشد مو و پیشگیری از ریزش شود. رژیم غذایی سالم همراه با این مواد مغذی میتواند به پیشگیری و درمان ریزش موی سکه ای کمک کند. بدن شما روزانه به ۳۰ میلیگرم روی و ۳۰۰ میلیگرم بیوتین نیاز دارد. اما اگر نمیتوانید این مواد مغذی را از غذایتان بدست آورید، میتوانید به عنوان مکمل آنها را مصرف کنید.
علاوه بر این، ماساژ صورت و سر نیز میتواند به پیشگیری از ریزش مو کمک کند. با ماساژ صورت، فرایند تغذیه پوست و مو بهبود مییابد و در نتیجه رشد مو تحریک میشود. همچنین، ماساژ سر میتواند به جریان خون در این منطقه کمک کند و باعث تحریک رشد مو شود.
سایر روشهای درمانی:
روشهای دیگری نیز برای درمان ریزش موی سکهای وجود دارد که ممکن است مفید باشند. در ادامه، فهرستی از این روشها را برای شما آوردهایم:
- شیمینوردرمانی که در مورد آن قبلاً صحبت شده است
- مزوتراپی مو و PRP که معمولاً برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه و یا بهبود نتایج کاشت مو استفاده میشوند
- رایحه درمانی یا آروماتراپی
- طب سوزنی
- مزونیدلینگ
- استفاده از مواد پروبیوتیک
- لیزر درمانی با لیزر کم توان
- استفاده از نوشیدنیها و کرمهای موضعی حاوی آلوئه ورا
- استفاده از آب پیاز که باید به روی مناطق دچار طاسی بمالید
- استفاده از روغنهای اسانس طبیعی مانند روغن درخت چای، رزماری، لاوندر (اسطوخودوس) و نعناع فلفلی (پپرمینت)
- استفاده از سایر روغنها مانند جوجوبا، بادام، زیتون و نارگیل
- استفاده از رژیمهای غذایی مخصوص بیماران خود ایمنی که شامل گوشت و سبزیجات فراوان است
- ماساژ مو
- مصرف مکملهای گیاهی مانند جینسینگ، چای سبز و ساوپالمتو
از این روشها میتوانید برای درمان ریزش موی سکهای استفاده کنید، اما قبل از هرگونه تصمیمگیری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
علایم بیماری معمولاً از چه سنی نمایان میشوند؟
آغاز بیماری میتواند در هر سنی باشد. با این حال، بیشتر موارد از سنین کودکی یا نوجوانی رخ میدهد. در حدود نیمی از بیماران، تا یک سال پس از ریزش مو، با رشد مجدد موها و بهبود نواحی طاسی بدون نیاز به درمان خاصی مواجه میشوند. اما پس از رشد مجدد موها، در برخی موارد ممکن است دوباره با ریزش مو و طاسی مواجه شوید. همچنین، این چرخه ممکن است در طول سالها تکرار شود و در زمانهای خاصی اتفاق بیافتد.
آیا درمانی برای این بیماری وجود دارد؟
متاسفانه، هنوز هیچ درمان کاملاً موثری برای آلوپسی آره آتا شناسایی نشده است. با این حال، تحقیقات وسیعی در حال انجام است و پژوهشگران و محققان امیدوارند به زودی پیشرفتهایی در این زمینه برای بهبود شرایط بیماری رخ دهد. با این حال راهکارهایی وجود دارند که میتوانند به مدیریت و کنترل بیماری کمک کنند و در بهبود شرایط تاثیرگذار باشند.
انواع ریزش مو سکهای:
محل و شدت ریزش مو، تعیین کنندهی نامگذاری این عارضه است. به عنوان مثال، در صورتی که تمام موهای سر از دست رود، به آن آلوپسی توتالیس گفته میشود. همچنین در صورتی که تمام موهای بدن از دست بروند، به آن آلوپسی یونیورسالیس اطلاق میشود. همچنین در صورتی که ریش شما دچار ریزش موی سکه ای شود، به آن آلوپسی باربی گفته میشود.
ریزش موی سکهای دائمی است یا موقتی؟
سیر بیماری به طور کلی دارای دو نوع است: ایجاد تعداد کمی ناحیههای کوچک و محدود طاسی به اندازه یک سکه که بعد از مدتی (چند ماه تا یکسال) موهای آن نواحی رشد میکنند. این نوع بسیار شایع است.
ایجاد تعداد زیادی ناحیههای کوچک و محدود طاسی که ممکن است بعد از مدتی خوب شود یا به سمت طاسی کامل سر (آلوپسی توتالیس) یا ریزش تمام موهای بدن (آلوپسی یونیورسالیس) پیش برود. این نوع بسیار نادر است.
در برخی موارد، ریزش موی سکهای تنها یکبار رخ میدهد و در برخی افراد به صورت چرخههای تکرار شونده در طول زندگی مشاهده میشود. اگر بیماری پیش از سنین بلوغ آغاز شود، احتمال مزمن شدن و تکرار آن بیشتر است.
عوارض دیگر این بیماری چیست؟
آلوپسی آره آتا علایم شدید برای سلامتی بدن ندارد، اما میتواند اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار دهد و به عواقب نامطلوبی مانند افسردگی، اضطراب و یا فوبیاهای اجتماعی منجر شود.
همانطور که اشاره شد، این بیماری ممکن است بر ناخنها هم تاثیر بگذارد و در بعضی افراد، مشکلات مو و ناخن همزمان رخ میدهد زیرا هر دو از کراتین ساخته شدهاند.
گاهی این بیماری با بیماری سلیاک (حساسیت به گلوتن) نیز همراه است و در این صورت، قطع مصرف گلوتن ممکن است به رشد دوباره موها کمک کند.
در صورتی که ناحیههای طاسی روی پوست شما شکل گرفته باشند، پوشیدن محافظتکننده از آفتاب و استفاده از عینکهای محافظ در صورت ریزش مژهها به دلیل تحریکات نوری، توصیه میشود.
شیوع این بیماری در چه کسانی بیشتر است؟
ریزش موی سکهای در بین زنان و مردان به طور یکسان شایع است و فراوانی آن در جامعه کمتر از یک درصد است. اغلب افراد مبتلا به این بیماری، بیماری عمومی یا پوستی دیگری ندارند و در واقع به طور کلی سالم هستند. با این حال، در صورت وجود یک یا چند شرط زیر، خطر ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است:
سابقه خانوادگی: در میان بستگان درجه اول حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از بیماران، ابتلا به آلوپسی آره آتا دیده میشود.
بیماریهای زمینهای: تحقیقات نشان داده است که افرادی که به بیماریهایی مانند آسم، تب یونجه، درماتیت آتوپیک، بیماری تیروئیدی، ویتیلیگو و یا سندرم داون مبتلا هستند، با احتمال بیشتری به ریزش موی سکهای دچار میشوند.
آیا کمبود ویتامین D در ایجاد عارضه نقش دارد؟
تا به امروز، تأثیر ویتامین D بر بیماریهای خود ایمنی مورد توجه و بررسی قرار گرفته است. در مطالعات انجام شده توسط دانشمندان، مشاهده شده است که برخی از افراد مبتلا به ریزش موی سکه ای دارای کمبود ویتامین D هستند. با این حال، برای تأیید این موضوع به پژوهشهای بیشتری نیاز است و نمیتوان به صورت قطعی دربارهی این ارتباط حکم نهایی داد.
برای درمان ریزش مو سکه ای در شیراز به کجا مراجعه کنیم؟
درمان ریزش مو سکه ای یکی از مشکلات شایع در بین افراد است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله عوامل ژنتیک، تغذیه نامناسب، استرس یا بشقابیت مواد شیمیایی اتفاق بیفتد. برای درمان این مشکل در شیراز، افراد میتوانند به مراکز تخصصی پوست و مو مراجعه کرده و با مشاوره از پزشکان متخصص و کارشناسان، راهکارهای مناسبی برای تقویت موهای خود پیدا کنند. این مراکز معمولا از روشهای متنوعی مانند درمان هورمونی، مصرف ویتامینها، ماساژ صورت و سر، لیزر و شامپوهای تقویتی برای افزایش رشد موهای سالم استفاده میکنند. به علاوه، تغذیه سالم و ورزش منظم نیز میتواند در بهبود وضعیت موها و جلوگیری از ریزش آنها موثر باشد.
دکتر بهروز وارث متخصص پوست و مو در شیراز، یکی از متخصصین پوست و مو معتبر در شیراز است که با سابقهی بیش از 20 سال در زمینهی پزشکی پوست و مو فعالیت دارد. او دارای مدرک تخصصی از دانشگاههای معتبر و تجربهی کاری گستردهای در انجام روشهای مختلف درمانی برای مشکلات پوستی و مویی است. دکتر وارث با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و روشهای درمانی نوین، به بیمارانش خدمات حرفهای و کیفیتی ارائه میدهد. او به عنوان یک پزشک پوست و مو موفق، با اخلاق حرفهای و اخلاقیات بالا، به بهبود و درمان مشکلات پوستی و مویی بیماران خود اهمیت میدهد و تمام تلاش خود را برای رسیدن به نتایج مطلوب برای آنها میکند. او با ارائه مشاورههای لازم به بیماران، آنها را در انتخاب بهترین روشهای درمانی برای مشکلات خود راهنمایی میکند و از آنها حمایت کامل میکند. دکتر وارث با تمرکز بر روی جوانسازی پوست، درمان لکههای پوستی، آکنه، پیری و سایر مشکلات پوستی و مویی، به بیمارانش کمک میکند تا به زیبایی و سلامتی پوست و مویی خود دست یابند. او همچنین با ارائه آموزشهای لازم به بیماران، آنها را در مراقبت و حفظ سلامتی پوست و مویی خود آموزش میدهد. دکتر وارث با انگیزهی بالا و علاقه به کمک به دیگران، به عنوان یک پزشک پوست و مو محترم و موفق شناخته میشود و همواره به بهبود کیفیت زندگی بیماران خود اهمیت میدهد.