کاشت مو به روش BHT

کاشت مو به روش BHT

کاشت مو به روش BHT

مقالات

به‌طور کلی موهای ناحیه سر برای اهداف پیوند استفاده می‌شوند. با این حال بیماران گاهی اوقات موی کافی بر روی سر خود ندارند تا نتیجه مطلوب را به دست آورند. در چنین مواردی ممکن است از موهای بدن، برای پیوند استفاده شود، چرا که این موها از نظر ساختار و کیفیت بسیار شبیه به موهای سر هستند. ممکن است این موها از پاها، بازوها، شکم، قفسه سینه، پشت، زیر بغل و حتی صورت گرفته شود. به این نوع مدل کشت مو، کاشت مو به روش BHT گفته می‌شود. در ادامه با کلینیک پوست و مو دکتر وارث همراه باشید تا شما را بیشتر با روش کشت مو BHT آشنا کنیم.

کاشت مو به روش BHT

در روش کاشت موی BHT به جای بانک مو پشت سر، موها از  سایر نقاط بدن مانند: پاها، بازوها، شکم، قفسه سینه، پشت، زیر بغل و حتی صورت با ابزاری مخصوص برداشت شده و جهت کاشت مو به کار می‌روند. اما باید این نکته را در نظر گرفت که گرافت‌های گرفته شده از بدن، از لحاظ آناتومیک با موهای گرفته شده از سر تفاوت دارند. در حالی که گرافت‌های گرفته شده از سر به‌طور کلی شامل 1، 2 یا 3 مو هستند، در اغلب موارد گرافت‌های بدن تنها یک مو دارند.

در کاشت مو به روش BHT ، موهای بدن تفاوت‌های زیادی با موی سر دارند؛ موهای بدن از نظر ساختار (صاف، فر و یا مجعد)، جنس، رنگ، ضخامت، تعداد و عمق فولیکول‌ها با موهای سر تفاوت دارند.

به‌طور کلی، موهای اهدا کننده از پشت و یا کنار سر جهت کاشت مناسب‌تر می‌باشند و نتایج پیوند مو با موهای اهداکننده اگر نامناسب باشند نتایج مطلوب و رضایت‌بخش بدست نخواهد آمد.

روش کاشت موی BHT برای پیوند موهای بدن از روش کاشت موی FIT مشتق شده، و اساسا شامل گسترش ناحیه اهدا کننده به کل بدن می‌باشد. همانطور که اشاره شد در درجه اول روش کاشت موی BHT در مواردی استفاده می‌شود که ناحیه اهدا کننده مو در سر، برای استخراج موها مناسب نباشد یا به اندازه کافی متراکم نباشد.

 

در چنین مواردی، و در صورت برطرف شدن نیازهای فیزیکی، واحدهای فولیکولی را می‌توان به‌طور مستقیم از ناحیه‌های مختلف بدن استخراج کرده و به پوست سر پیوند داد. موهای بدن می‌توانند پس از پیوند، ساختار خود را تغییر دهند و در بیشتر موارد، آن‌ها طولانی‌تر و صاف‌تر می‌شوند، که به‌طرز جالب توجهی ساختار موی سر را به خود می‌گیرند.

به‌عنوان یک روش، پیوند موی بدن یا BHT هنوز به اندازه  روش‌های FIT و FUTمورد تحقیق و بررسی قرار نگرفته است. باتوجه به فقدان تجربه و دانش، باید به‌عنوان آخرین روش برای بهبود وضعیت موجود مورد توجه قرار گیرد. بیماران باید از این واقعیت مطلع باشند که این نوع درمان یک تلاش مرحله آخر بوده و احتمال موفقیت آن قابل پیش‌بینی نیست.

به دلیل اینکه نوع پوست سر و بدن هم با یکدیگر متفاوت هستند؛ ممکن است با کاشت موی بدن در روی سر، شاهد نتایج متفاوتی باشیم؛ مثلا ممکن است بعد از کاشت مو، ساختار موهای بدن سریع تغییر کند و یا موهای بدن با پوست سر سازگار نباشند و نتوانند به‌خوبی روی سر رشد کنند.

افرادی که تمایل برای استفاده از روش BHT هستند، باید با جراح و پزشک متخصص مناسب درباره این موضوع مشاوره کنند. به‌همین ترتیب، عمل باید توسط یک جراح و پزشک متخصص مجرب انجام شود، زیرا موفقیت پیوند موی بدن بستگی بالایی به تجربه، دانش و توانایی جراح دارد.

بهترین کلینیک کاشت مو در شیراز کلینیک پوست و مو دکتر وارث

فولیکول‌‌های مویی که در خارج از ناحیه پشت سر استفاده می‌‌شوند را می‌‌توان از چند قسمت بدن برداشت و به نواحی که قرار است کاشت مو انجام شود، انتقال داد. موارد زیر به‌ترتیب قرار داده شده اند:

  • ناحیه ریش
  • ناحیه سینه
  • دیگر قسمت‌‌های بدن ( پا و کمر )

این قسمت‌ها را می‌‌توان به‌‌عنوان نواحی در بدن معرفی کرد که دارای مو هستند و می‌توانند در روش کاشت موی bht  استفاده شوند.

1- فولیکول‌‌های ناحیه ریش

موهایی که در ناحیه ریش می‌رویند؛ در مقایسه با دیگر قسمت‌های بدن، شباهت بیشتری به فولیکول‌های ناحیه پشت سر دارند. البته میزان رشد ریشه موهایی که از ناحیه ریش گرفته می‌شود، در مقایسه با موهای ناحیه پشت سر تفاوت‌‌هایی را نشان می‌دهد.

عمر موها حدود 4 تا 5 سال است و هر مو می‌‌تواند 1 تا 1 و نیم سانتی‌متر در ماه رشد کند. از طرفی دیگر، موهای ریش طول عمر مشابهی دارند ولی خیلی آهسته‌‌تر رشد می‌کنند. یکی از ویژگی‌های ریشه موهایی که در ناحیه ریش رشد می‌کنند، تکی ‌بودن آن‌ هاست. به‌عبارت دیگر، در این ناحیه در هر ریشه فقط یک مو رشد می‌کند که دقیقا مثل موهای ناحیه پشت سر است. موهای ناحیه ریش خیلی ضخیم هستند. اگر چه ضخامت یا قطر موی معمولی از 0.04 تا 0.06 میلی‌ متر است، قطر موهای ناحیه ریش می‌تواند به‌‌طور میانگین حتی بیشتر از 0.08 تا 0.1 میلی ‌متر شود. البته این شرایط در هر فردی متفاوت است.

فولیکول‌های مویی که از ناحیه ریش جمع‌ آوری می‌‌شوند به ناحیه زیر چانه محدود هستند. به‌ دلیل این ‌که این ناحیه اصلاح می‌شود، می‌تواند یکنواختی موها را از بین ببرد. به عبارتی دیگر، زمانی ‌که فولیکول‌های مو از گونه‌ها برداشته ‌شود، احتمال تشخیص آن خیلی کم  است. به همین دلیل، بهتر است فولیکول‌های مو از نواحی زیر چانه که مشخص نیستند، برداشته‌ شوند.

2- فولیکول‌های ناحیه سینه

  • فولیکول‌هایی که از ناحیه سینه برداشته می‌شوند شامل فولیکول‌های تک مویی بوده که دقیقا مثل فولیکول‌های موی ناحیه ریش هستند.
  • فولیکول‌های مویی که از سینه برداشته می‌شوند، نسبت به ریشه موهای ناحیه ریش، رشد کمتری دارند.
  • از این فولیکول‌ها انتظار می‌رود که بیشتر از 5 تا 6 سانتی‌متر رشد نکنند.
  • این فولیکول‌ها به‌طور کلی بیشتر به‌ جای این ‌که صاف باشند، فر هستند.
  • فولیکول‌های ناحیه سینه، نازک‌تر هستند.

3-  فولیکول‌های مو در دیگر قسمت‌‌های بدن ( کمر و پا )

همه فولیکول‌های مویی که از بدن گرفته می‌‌شوند به‌ جای استفاده در نواحی مرزی، برای سفت ‌کردن ریشه‌‌ها در نواحی مرکزی به کار می‌روند. در فرآیند کاشت مو تلاش بر آن است که بدون آسیب به ناحیه پشت سر، تا جایی که می‌‌توان تعداد بیشتری فولیکول‌ مو جمع‌ آوری کرد. در حین این عمل به‌‌جای جمع ‌آوری مو از ناحیه سینه، بهتر است که ناحیه ریش انتخاب شود؛ چرا که می‌توان فولیکول ‌های مویی بیشتری از آن برداشت.

مزایای کاشت مو به روش BHT

  1. افرادی که به‌طور کامل طاس هستند و امیدی برای کاشت مو ندارند، می‌توانند با استفاده ازکاشت مو به روش BHT ، براحتی از موهای بدنشان برای کاشت در سر استفاده کنند.
  2. محدودیتی که در روش‌های دیگر کاشت مو وجود دارد و بیمار فقط می‌تواند از موهای پشت و اطراف سر برای کاشت استفاده کند، کاملا برطرف شده است.
  3. در کاشت مو به روش BHT ، می‌توان از جاهای متفاوتی از بدن (از پا گرفته تا صورت) برای استخراج فولیکول‌های مو و کاشت و پیوند آنها استفاده کرد.
  4. ابتدا بیمار می‌تواند به‌صورت آزمایشی این روش را امتحان کند تا از نتیجه آن مطمئن شود و بعد بطور کامل از این روش استفاده کند.
  5. درکاشت مو به روش BHT ، در صورت موفقیت خط رویش موها کاملا طبیعی خواهد بود.
  6. دوره بهبود بیمار بعد ازکاشت مو هم کوتاه است.
  7. کاشت مو به روش BHT، تهاجمی نیست.
  8. اسکاری که روی پوست بدن ایجاد می‌شود هم بسیار کوچک است و با گذشت چند هفته، سریع ترمیم می‌شود.

عوارض و معایب کاشت مو به روش BHT

  • عوارض موقتی مثل اسکار، ورم و غیره
  • سازگار نبودن موهای بدن با پوست و موهای سر و در نتیجه عدم رشد روی سر
  • امکان تغییر ساختار موهای بدن پیوند خورده در طول زمان و تطبیق ناپذیری با موهای سر
  • بطور کلی از هر 4 نفر که از بانک موی بدن غیر از ریش برای کاشت مو در سر استفاده کرده‌ا‌ند فقط یک نفر رضایت دارد. این روش یک روش فراگیر و عالی برای همه نیست ولی برای افرادی که بانک موی سر ندارند شاید بهترین روش باشد.

نکات لازم قبل از  کاشت مو به روش BHT

در هر روشی از کاشت مو، بیمار نباید 2 الی 3 هفته قبل از کاشت، هیچ گونه دارو (مثل آسپرین)، ویتامین‌ها، الکل، سیگار و قلیان مصرف کند زیرا خطر خونریزی را هنگام کاشت مو و حتی بعد از آن افزایش می‌دهند. لازم است که در روزی که افراد قصد انجام کاشت مو دارند، قبل از مراجعه موهای سر خوب شسته شود.

 

مراقبت‌های بعد از کاشت مو bht

تقریبا یک هفته تا 10 روز طول می‌کشد تا پوسته‌های کوچک روی فولیکول‌های مویی که از قسمت‌های مختلف بدن جمع آوری شده‌اند، به‌طور کامل از بین بروند و چند ماه طول می‌کشد تا ظاهری کاملا یکدست را مشاهده کنید.

اگر تصمیم داشتید در ناحیه‌ای که قبلا فولیکول‌های مو جمع ‌آوری شده ‌است، عمل دومی انجام دهید، باید شش ماه صبر کنید تا نواحی مختلف به‌طور کامل خودشان را ترمیم کنند. ویژگی‌های فولیکول‌های موی کاشته ‌شده به‌ مرور شبیه به ویژگی‌های موهایی می‌شود که قرار است دو سال بعد در آن ناحیه کاشته‌ شوند. به عبارتی دیگر، اگر فولیکول‌های مویی که از ناحیه پشت سر گرفته‌ می‌شود به ناحیه ابروها پیوند زده شود، به‌مرور زمان ویژگی رشد بیشتر را از خود نشان می‌دهد. انتظار نمی‌رود که ویژگی‌ها کاملا مشابه شود.

اگر در این روش کاشت مو، فولیکول‌های مو از ناحیه پشت سر نیز جمع‌ آوری شود، بهتر است در نواحی بسیار مهم ناحیه پیوند استفاده شوند تا ظاهری طبیعی ایجاد گردد. برای مثال می‌توان به خطوط جلویی مو اشاره کرد. فولیکول‌های موی قسمت‌های دیگر بدن می‌توانند به‌عنوان منابعی حمایت‌کننده به ‌شمار روند، باعث افزایش پر پشتی مو شوند و در نهایت سبب رضایت کاربر در زمینه کاشت مو ‌شوند.

کلیه مراحل مراقبت‌های پس از کاشت همانند روش‌های دیگری است که ناحیه دونور ناحیه پشت سر بیمار می‌باشد با این تفاوت  که ناحیه دهنده بر روی بدن می‌باشد و ممکن است باتوجه به آن که در کدام ناحیه از بدن باشد محدودیت‌هایی را شامل شود که پزشک متخصص و تیمشان پس از عمل کاشت باتوجه به شرایط متفاوت هر فرد توصیه‌های خاصی دارند.

محدودیت‌های BHT

به‌عنوان یک روش، پیوند موی بدن هنوز موضوع تحقیق‌های زیادی به اندازه‌ای روش‌های FIT و FUT قرار نگرفته است. باتوجه به فقدان تجربه و دانش، BHT  باید به‌عنوان آخرین روش برای بهبود وضعیت موجود مورد توجه قرار گیرد.

تجربه ما تا به امروز به میزان 70 تا 80 درصد میزان بقا اشاره دارد. شاید این مقدار کم به‌نظر برسد، اما برای بسیاری از بیماران این تنها گزینه است. بیمارانی که مایل به انجام کاشت مو به روش BHT هستند باید از این واقعیت مطلع باشند که هیچ قطعیتی وجود ندارد که درصد بالایی از ایمپلنت‌ها ریشه بزنند.

موهای بدن می‌توانند پس از پیوند، ساختار خود را تغییر دهند – در بیشتر موارد، آن‌ها طولانی‌تر و صاف‌تر می‌شوند، که به‌طرز جالب توجهی ساختار موی سر را به خود می‌گیرند. بیمارانی که مایل به درمان به روش BHT  هستند، باید از این واقعیت مطلع باشند که این نوع درمان یک تلاش مرحله آخر بوده و احتمال موفقیت آن قابل پیش بینی نیست. این بدان معنی است که بیماران اقدام کننده پیوند موی بدن باید معیارهای خاصی از جمله TDI ذکر شده در بالا را داشته باشند. تحت شرایط خاص، این درمان نیز ممکن است برای بیمارانی که قبلا تحت پیوند قرار گرفته‌اند و نتایج آن کاملا غیر طبیعی به نظر رسیده، و زندگی عادی غیرممکن است، مناسب باشد.

این بدین معنی است که هر بیماری که مایل به انجام کاشت مو به روش BHT است، باید با جراح موهایش درباره این موضوع صحبت کند. به همین ترتیب، عمل باید توسط یک جراح موی کاملا توانا انجام شود، زیرا موفقیت پیوند موی بدن بستگی به تجربه، دانش و توانایی جراح دارد. در کلینیک ما، از موی قفسه سینه به عنوان موی اهدا کننده در این گونه پیوند استفاده می‌شود. باتوجه به خطر بالای زخم شدن، ما موهای ریش را پیوند نمی‌دهد.

در کلینیک پوست و مو دکتر وارث  با روش های زیر  توسط متخصص پوست و مو کاشت مو صورت می گیرد.

1- روش FUT

2- روش FiT            

3- روش ترکیبی

4- روش BHD

5- روش SUT

جهت اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره رایگان ما نیز استفاده نمایید.همین الان تماس بگیرید.