کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT

مقالات

کاشت مو به روش FIT  یکی از بهترین روش های کاشت مو طبیعی  می‌باشد. کاشت مو به روش FIT از یک پانچ گرد کوچک برای استخراج واحدهای فولیکولی مو از یک ناحیه با رشد موهای متراکم به یک منطقه بدون مو استفاده می‌شود. هر واحد که گرافت مو نام دارد شامل یک تا چهار مو است. . کاشت مو به روش FIT روشی کم‌تهاجمی و موثر است که می‌تواند بدون دردسر به شما سری پرمو هدیه بدهد. در این مقاله از  مقالات  کلینیک پوست و مو دکتر وارث   قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم که چرا روش FIT  اینقدر پرطرفدار است، کاشت مو به روش FIT  چگونه انجام می‌شود، چه مزایا و معایبی دارد؟ و عوارض این روش چیست؟ پس برای رسیدن به پاسخ این سوالات تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کاشت مو به روش FIT چیست؟

FIT  مخفف کلمه Follicular Isolation Technique، به‌معنای استخراج واحد فولیکولی است. تکنیک‌ انتقال واحد‌های فولیکولی یا FUE که در ایران با نامFIT  شناخته می‌شود، یکی از روش‌های مدرن پیوند مو است که می‌تواند نتایجی کاملا طبیعی به‌همراه داشته باشد. روش‌هایی مانند SUT و Micro FIT نیز بر اساس روش FIT انجام می‌شوند.

در کاشت مو به روش FIT از یک پانچ گرد کوچک برای استخراج واحدهای فولیکولی مو ( هر واحد که گرافت مو نام دارد شامل یک تا چهار مو است ) از یک ناحیه با رشد موهای متراکم به یک منطقه بدون مو استفاده می‌شود.

 دلیل پر طرفدار بودن روش FIT

کاشت مو به روش FIT یکی از پر طرفدارترین روش‌های کاشت مو در ایران و جهان است. اما دلیل محبوبیت روش FIT چیست؟ و این روش چرا اینقدر محبوب است؟

کاشت مو به روش fit

علت اول: درمان قطعی ریزش مو

کاشت مو تنها درمان دائمی و قطعی ریزش مو است. البته تاکنون راهکارهای زیادی برای جلوگیری از ریزش مو و کند کردن روند آن شناخته شده است؛ مثل داروهای فیناستراید و ماینوکسیدیل، مزوتراپی مو، PRP  یا روش‌های دیگری مثل لیزر تراپی. همه این روش‌ها می‌توانند در کاهش ریزش مو موثر باشند، اما عیب عمده این روش‌ها این است که سبب رویش مجدد موهای جدید روی سر شما نمی‌شود. اگر نقطه‌ای سر شما طاس شده است، کاشت مو تنها راه جبران این طاسی است.

تمامی روش‌های کاشت مو از جمله روش FIT می‌توانند ریزش موی شما را درمان کنند. اتفاقی که در کاشت مو می‌افتد این است که ساختارهای سازنده مو در بدن که فولیکول نام دارند، از بانک مو به مناطق دچار طاسی منتقل می‌شوند. فولیکول‌هایی که در جای جدید قرار می‌گیرند، موهایی جدید می‌سازند و این موها رشد می‌کنند. از همه مهم‌تر، این موهای جدید نسبت به ریزش مقاوم هستند. پس انتظار داریم نتایج دائمی برای شما داشته باشند.

علت دوم: کم‌تهاجمی و کم‌دردسر

بخشی از محبوبیت روش FIT به‌خاطر موثر و کم‌دردسر بودن این روش است. روشی کم‌تهاجمی، بدون خونریزی، بدون نیاز به بخیه و با دوره‌ی نقاهت یا ریکاوری ساده. به روش FIT، کاشت مو بدون جراحی هم گفته می‌شود. البته کاشت مو با این روش هنوز هم یک عمل جراحی محسوب می‌شود ولی به‌قدری کم‌تهاجمی است که این لقب را دریافت کرده است.

مراحل کاشت مو به روش FIT به صورت خلاصه به شرح زیر است :

  • مراجعه به   کلینیک پوست مو و زیبایی دکتر وارث
  • عکس برداری
  • طرح پردازی نواحی اهداکننده و دریافت کننده
  • استخراج واحد های فولیکولی از نواحی اهداکننده
  • آماده سازی واحدهای فولیکولی
  • نگه داری واحد های فولیکولی
  • استراحت
  • کاشت واحدهای فولیکولی
  • دوره بعد از کاشت مو و رعایت توصیه‌های بعد از کاشت

نتیجه‌ی کاشت مو به روش FIT

نتیجه‌ی کاشت مو به نیازها و شرایط شما بستگی دارد. تعداد گرافت‌های قابل پیوند در یک جلسه‌ی کاشت مو با روش FIT بیش از ۲۰۰۰ گرافت است که نسبت به روش‌های FUT  و ترکیبی کمتر است.

همانطور که اشاره شده دوره‌ی نقاهت بعد از کاشت مو بین ۲ تا ۱۴ روز زمان می‌برد و پس از آن نشانه‌های عمل کاشت مو مثل قرمزی، کبودی و لخته‌های خون محو می‌شوند.

۲ تا ۳ ماه بعد از کاشت مو ممکن است شاهد ریزش همه یا بخشی از موهای کاشته شده باشید که اتفاقی طبیعی است و برای بیشتر کسانی که کاشت مو انجام می‌دهند پیش می‌آید. علت این عارضه تغییر مکان فولیکول‌های مو است. زمانی که فولیکول در جای جدید قرار می‌گیرد، روند رشد موی قبلی را متوقف کرده و تار موی جدیدی می‌سازد. معمولاً در ماه سوم، رشد تار موی جدید آغاز می‌شود.

سرعت رشد موهای سر ما حدود ۱.۵ سانتی‌متر در ماه است. برای همین مشاهده‌ی نتایج نهایی کاشت مو بین ۱۰ تا ۱۲ ماه زمان می‌برد. متقاضیان کاشت مو باید صبور باشند ولی پاداش این صبوری را با موهایی پرپشت و زیبا خواهند گرفت.

 

بهترین کلینیک کاشت مو در شیراز کلینیک پوست و مو دکتر وارث

مزایای کاشت مو به روش FIT

1. کم‌تهاجمی و عدم نیاز به بخیه

اولین و مهم‌ترین مزیت روش FIT، کم تهاجمی بودن آن است. در روش قدیمی‌تر، یعنی FUT، برای استخراج فولیکول‌ها می‌بایست پوست را به شکل نواری از پشت سر برداشت کرد. این کار با ایجاد برشی نسبتاً عمیق و خونریزی همراه بوده و نیاز به بخیه دارد. این مشکل در روش FIT کاملاً برطرف شده است.

2. عوارض جانبی کم

کاشت مو در کل یک عمل جراحی محسوب می‌شود و تمام جراحی‌ها، خطرات و عوارض جانبی احتمالی خاصی دارند. در مورد کاشت مو خطراتی مانند عفونت، خونریزی‌های شدید و ایجاد لخته‌های خونی وجود دارد.  البته این موارد بسیار نادر هستند و اگر مرکز معتبر و مجهزی را انتخاب کنید، احتمالشان به صفر می‌رسد.

به جز خطرات حاد، در روش FUT عوارضی مانند ایجاد گوشت اضافی در ناحیه‌ی برداشت نواری یا بی‌حس شدن دائمی پوست ناحیه‌ی بانک مو وجود دارد. این عوارض هم نادرند؛ ولی در روش FIT احتمال وقوعشان صفر است. به همین دلیل روش FIT امروزه محبوب‌تر از روش FUT است.

3. دوره‌ی بهبودی کوتاه و آسان‌تر

رخدادهایی مانند درد در بانک مو یا خونریزی که بعد از کاشت مو به روش FUT طبیعی هستند، بعد از روش کاشت مو به روش FIT، وجود ندارند یا بسیار محدود و خفیف‌اند. همچنین بعد از کاشت مو به روش FUT تا مدتی نباید ورزش‌های سنگین انجام دهید. این محدودیت در مورد روش FIT وجود ندارد.

4. امکان برداشت موهای نازک

در روش FUT تمام موهای استفاده شده برای کاشت، از فلپ یا نوار پوستی استخراج می‌شوند. نوار پوستی از حوالی برجستگی پشت سر برداشت شده و موهایی ضخیم و مقاوم به ریزش دارد. یکی از مواردی که در طبیعی‌ جلوه‌ نمودن خط رویش جدید در کاشت مو موثر است، موهای نازک‌اند. در روش FUT نمی‌توان موهای نازک را برداشت کرد ولی در روش FIT دست جراح باز بوده و می‌تواند موهایی با ضخامت‌های مختلف را برداشت کند.

5. مناسب برای کسانی که پوست سر سفتی دارند

یکی از محدودیت‌های کاشت مو میزان انعطاف پذیری پوست سر است. اگر پیش‌تر به روش FUT مو کاشته‌اید، به صورت ژنتیکی پوست سفتی دارید یا ورزشکار هستید، باید از روش FIT بهره ببرید. در روش FUT پوست سر به دلیل برداشت نواری پوست و نیاز به بخیه زدن، باید انعطاف پذیری مناسبی داشته باشد.

7. امکان استفاده از موهای بدن

در روش FIT می‌توان از موهای بدن (مثل موهای سینه) یا موهای ریش استفاده کرد. این کار در روش FUT ممکن نیست.

معایب کاشت مو روش FIT

 1. کیفیت پایین‌تر گرافت‌ها

مهم‌ترین عیب روش FIT همین مورد است. اما منظور از کیفیت گرافت‌ چیست؟ به‌طور کلی می‌تواند موهای سر را به دو دسته تقسیم کرد: موهای مقاوم به ریزش و موهای حساس به ریزش. موهای مقاوم به ریزش، آن‌هایی هستند که از لحاظ ساختار بافتی و ژنتیکی نسبت به دلایل ریزش مو مانند هورمون‌های آندروژنی، مقاوم‌اند. این موها معمولاً در ناحیه‌ی پشت سر و گیج‌گاهی قرار دارند. البته تمام موهای این نواحی نسبت به ریزش مقاوم نیستند.

در روش FUT همه‌ی فولیکول‌های برداشت شده در نواری باریک متمرکز شده‌اند. این نوار، دقیقاً از جایی برداشت می‌شود که بیشترین تراکم موهای مقاوم به ریزش در آن منطقه قرار دارند. به‌همین دلیل می‌گوییم کیفیت گرافت‌ها در روش FUT بسیار بالا بوده و تقریباً همه‌شان نسبت به ریزش مقاوم‌اند.

در کاشت مو به روش FIT ، فولیکول‌ها را باید از ناحیه‌ی گسترده‌تری از بانک مو برداشت کنیم تا خطر ایجاد زخم و اسکار وجود نداشته باشد. به‌همین دلیل ممکن است فولیکول‌هایی برداشت شوند که نسبت به ریزش مقاوم نیستند.

2. احتمال آسیب دیدن فولیکول‌ها

همانطور که اشاره کردیم، برداشت و آماده‌سازی فولیکول‌ها در روش FIT بسیار زمان‌بر است. به‌همین دلیل گرافت‌ها مدت زمان بیشتری را در خارج بدن سپری می‌کنند. به‌علاوه چون برداشت فولیکول‌ها دانه به دانه انجام می‌شود، احتمال آسیب دیدن آن‌ها در فرآیند برداشت بیشتر می‌شود.

3. احتمال خطای برداشت

در روش FIT و روش‌های مشابه مانند SUT و Micro FIT  دو خطای احتمالی در طی فرآیند برداشت وجود دارد. ممکن است جداسازی فولیکول از بافت‌های اطراف به‌خوبی صورت نگیرد و فولیکول به‌طول کامل استخراج نشود. به این خطا برداشت ناقص می‌گویند.

همچنین ممکن است پانچ (تیغ جراحی استانداردی که سوراخ‌ها به کمک آن ایجاد می‌شود) باعث فرو رفتن فولیکول به لایه‌های عمیق‌تر پوست شود. این خطا، دفن شدن فولیکول نام دارد. فولیکول دفن شده می‌تواند باعث ایجاد کیست شود؛ لذا باید آن را خارج کرد. البته این کار دشوار نیست ولی وقت زیادی از جراح می‌گیرد.

4. محدودیت برداشت گرافت

به دلیل زمان‌بر بودن، در روش FIT تعداد محدودی گرافت را می‌توان در یک جلسه استخراج کرد.

5. نیاز به تراشیدن مو

در روش FIT باید موهای ناحیه‌ی بانک مو و ناحیه‌ی گیرنده تراشیده شود. در روش FUT فقط موهای ناحیه‌ی گیرنده باید تراشیده شود.

توصیه های بعد از کاشت مو به روش FIT – ریزش موها بعد از کاشت مو

در اینجا مراحلی که باید پس از اتمام عمل کاشت مو انجام شوند را به صورت مختصر بیان می‌کنیم.

  • بیمار یک راهنما با دستورالعمل‌هایی مربوط به مراقبت­‌های پس­ از عمل، شیوه­ شستشو و داروهای مورد نیاز در هفته ­ی اول را دریافت می‌کند.
  • از روز هشتم، فولیکول‌ها کاملاً تثبیت ­شده‌اند.
  • پس از روز ۱۵ام بیمار می‌تواند به زندگی عادی خود بپردازد. چنانچه گویی کاشت مو انجام نداده­ است.
  • از هفته ­ی سوم تا ششم، ۸۰% موهای کاشت شده شروع به ریزش می­کنند. در این مرحله بیمار نگران می‌شود و تاثیرگذار بودن عمل را زیر سوال می‌برد.
  • در این مدت بیمار باید آرام و خونسرد باشد، زیرا با اینکه موهای کاشته شده ریزش پیدا کرده­اند، فولیکول­ ها (ریشه­ها) در جای خود باقی­ مانده‌اند. بنابراین موهای محکم‌تر و قوی­تری شروع به رشد می­کنند.
  • از ماه ششم، بیمار متوجه تغییرات ناگهانی در رشد مو می‌شود.
  • این رشد تا ماه دوازدهم، به آهستگی و به‌صورت تصاعدی ادامه می­یابد و نتیجه‌اش در تقریباً ۱۰۰% موهای کاشته ­شده، مشهود است.
  • بیمار عکس­هایش در ماه سوم و ششم را برای ما ارسال می‌کند.
  • از ماه دوازدهم به بعد بیمار به­ منظور ارزیابی یک وقت ملاقات با پرشک متخصص کلینیک می‌گیرد.
  • موهای کاشته شده فاقد کد ژنتیکی طاسی هستند، بنابراین دچار ریزش نمی‌شوند. از همین رو، این نتایج دائمی خواهند بود.

در کلینیک پوست و مو دکتر وارث  با روش های زیر  توسط متخصص پوست و مو کاشت مو صورت می گیرد.

1- روش FUT

2- روش FiT            

3- روش ترکیبی

4- روش BHD

5- روش SUT

جهت اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره رایگان ما نیز استفاده نمایید.همین الان تماس بگیرید.